כאשר אנו מכינים מצגת תמונות ליום הולדת, מצגת לבר או בת מצווה, ארוע פרישה/פרידה ועוד, נהוג מאוד לשלב במצגת ברכות מצולמות של קרובי משפחה וחברים. מנהג מרגש, מפתיע ומקסים לכל הדעות !
עם הזמן צברנו רשימה של המלצות להפקת סירטוני ברכות, שמטרתן המרכזית הינה לשדרג את איכות המצגת שאנו מכינים לארוע שלכם.
במידה והחלטתם על שילוב של סירטוני ברכות בצילום עצמי בתוך המצגת לארוע המתוכנן, ממליצה לכם להיערך מראש בעזרתם של כמה טיפים פשוטים, שיהפכו את נושא הברכות המצולמות למצגת למוצלחת ואיכותית:
עשרת הדיברות לצילום ומישלוח ברכות המיועדות למצגת
1. עדיף לצלם את הברכה בעזרתו של אדם אחר המחזיק את המצלמה, ולא לצלם באופציית ה- SELFIE היות ואופציית הצילום מקדימה היא איכותית יותר. את ההבדל לא תראו כשתקרינו את הסירטון שצילמתם על מסך הטלפון, אולם על מסך גדול ההבדלים בולטים לעין.
2. תמיד כדאי להעדיף להניח את מכשיר הטלפון על משטח יציב במקום להחזיק אותו ביד בעת הצילום.
3. וודאו שיש לכם תאורה סבירה ואם יש לכם ספק בנוגע לתאורה, צלמו פיילוט קצרצר של מס' שניות ובידקו אותו. התאורה בתוצר הסופי בדרך כלל שונה ממה שנראה על המסך תוך כדי צילום. אין צורך להיכנס להפקות מטורפות של תאורה, אבל בהחלט כדאי לוודא מראש מה תקבלו.
4. באותה הזדמנות בדקו שגם איכות השמע המתקבלת בפיילוט היא סבירה. העמדת המצלמה רחוק מידי מהמצולם + דיבור שקט הם מתכון למפח נפש !
5. הציבו את מכשיר הטלפון לרוחב ולא לגובה לצורך הצילום. כל מסכי ההקרנה וכל הטלוויזיות בנויות על מימד רוחב הגדול מהגובה, למה ללכת נגד הזרם? צילום רוחב יאפשר פריסה רוחבית של הסירטון וחוויית צפיה איכותית יותר.
6. שימו לב ל"רעשי רקע" חזותיים וקוליים במהלך הצילום-
חזותיים: לדאוג להסרת כל האביזרים החזותיים מאחורי ראשו של המצולם- בסירטון הסופי אביזרים כאלו מקבלים הבלטת יתר ומגחיכים את הארוע.
קוליים: תינוק בוכה, כלב נובח, סירנה של אמבולנס, ככל שהדבר בשליטתכם- מומלץ שתדאגו לסביבה נקייה מרעשים. שוב – אין הכוונה להסבת החדר לאולפן הקלטות… רק מעט תשומת לב לפרטים הקטנים.
7. מרגע הלחיצה על כפתור הקלטת הסרט- הניחו ל 2-3 שניות לעבור לפני שתתחילו לדבר, כדי לא לגרום לקטיעה של ההברות הראשונות במהלך העריכה.
8. דאגו להכין מראש את הברכות כתובות בגדול על גיליון לפני המצלמה והקריאו אותה מן הכתב. אין כמו "ו…" או "מ…" או "אה…" בשביל להאריך שלא לצורך כל ברכה, ולעייף את הצופים. גם אם נדמה לכם שאתם יודעים בוודאות מה להגיד, הטקסט מול העיניים ממקד אתכם ומכניס אנרגיות לברכה. בנוסף- העמדת הטקסט בסמוך למצלמה מחייבת את המברך להסתכל כל הזמן לכיוון הנכון- אל המצלמה !
9. הכינו ברכות קצרות ! ברכה ארוכה יותר מ- 20 שניות מעייפת את הצופים, ומבלבלת את המברך.
10. שילחו את הברכות באמצעות ג'מבומייל / WETRANSFER / דרופבוקס וכדומה. אף פעם לא באמצעות הווטצאפ (כיוון שהוא מכווץ את הסירטון ופגם באיכותו), וגם לא באמצעות המייל (מפאת מיגבלות מישקל הקובץ שניתן להעביר במייל).