למה עדיף לסרוק תמונות ישנות להכנת אלבום במקום לצלם אותן בסמרטפון
את זה כולם כבר יודעים:
היום, כשכמעט כל בית מצויד במדפסת משולבת בסורק, כבר אין צורך להיעזר בבעלי מיקצוע או בחנויות לציוד משרדי וחנויות צילום כדי לסרוק באיכות טובה את כל התמונות הישנות (מהעידן הטרום דיגיטלי).
סריקה איכותית ומספקת, בתנאי שעוקבים אחר כמה הוראות פשוטות, אפשר לקבל גם בבית, מקסימום- במשרד.
מה לא כולם יודעים?
שפחות או יותר האלטרנטיבה הגרועה ביותר עבור התמונות הישנות היא צילומן באמצעות הסמרטפון, כתחליף לסריקה.
נראה לי שהדוגמאות המובאות כאן, של סריקה בסורק הביתי לעומת צילום בסמרטפון, די מדברות בעד עצמן, אך בכל זאת כמה מילים כדי לחדד את הנושא:
1. הסורק (במידה והוא תקין כמובן), מספק 100% חדות של התוצאה. אם המקור הינו חד – גם הסריקה תצא חדה.
בסמרטפון החדות תלויה ביציבות המצלם, באיכות המצלמה, בביצוע פעולת המיקוד לפני פעולת הצילום וכדומה.
2. הסורק מספק רזולוציה גבוהה (אם מפעילים אותו נכון) לתמונות הסרוקות, כך שניתן בהמשך להפיק מהן הדפסות באיכות גבוהה.
בסמרטפון בדרך כלל מופעלת הפונקציה המכווצת תמונות עד למינימום (כדי לפנות מקום ליותר איחסון בזיכרון). התוצאה של הכיווץ נראית סבירה על המסך של הסמרטפון, ואפילו על מסך המחשב שלנו, אבל בפועל – לצרכי הדפסה, איכות זו מתבררת כנמוכה מידי.
3. הסורק מבצע את פעולת הסריקה באופן שבו העינית שלו נמצאת במרחק קבוע מהתמונה, וכל פיקסל מקבל ייצוג זהה בתוצאה.
בסמרטפון בדרך כלל האנשים אינם מקפידים על מיצוב התמונה הנסרקת בהקבלה מלאה לעדשת הסמרטפון- דבר שגורם לחיתוך עקום, ולעיוות של חלקים שונים מהתמונה שלא בהתאם למציאות.
המסקנה המתבקשת היא שבמידה ואתם סורקים את התמונות הישנות על מנת להכין איתן איזו עבודה דיגיטלית (אלבום מעוצב, מצגת, סיפור חיים או ספר מתכונים), ממש לא כדאי לקצר תהליכים ולא לעגל פינות, ופשוט לעשות את הדבר הנכון, ולהשקיע קצת יותר בהכנות- בסריקה נכונה של התמונות הישנות, ולא בצילומן באמצעות הסמרטפון.
ועוד דבר –
כבעלי מקצוע בתחום הפוטושופ והעיצוב הדיגיטלי, לפעמים אנחנו יכולים להתגבר על חלק מהבעיות הנוצרות עם התמונות עקב צילומן במקום סריקתן, אבל…. גם הפוטושופ (ואפילו אנחנו), לא קוסמים, ולא כדאי לאתגר אותנו שלא לצורך… בסופו של דבר נשמח לספק לכם את התמורה המלאה בעיצוב הדיגיטלי שאתם מקבלים מאתנו.